Kuultavaksi

On hyvin luontevaa kirjoittaa ikään kuin puhuisi ääneen. Käänteisesti, on hyvin luontevaa lukea ääneen kirjoittamaansa tekstiä. Erilaiset kirjoitukset, tarinat, pohdiskelut, runot, ne kaikki soveltuvat eri tavoin puhuttaviksi ja edelleen kuultaviksi.

Olen kirjoittanut tarinoita myös suoraan kuulemista varten, kuten kuunnelmiksi. Radio Pogosta halusi kuunnella minua ja kuunteluttaa yleisöään, niinpä kirjoitin muutamia tarinoita ja luin ne ääneen, jonka jälkeen Radio Pogosta julkaisi ne youtube-kanavallaan.

Aivan kaikki ei sentään ole radioihmisille kelvannut. Melko työlääksi muodostunut joulutervehdys, kevyehkö kuunnelma Torakan joulu, torpattiin jo käsikirjoitusvaiheessa. Teimme sen kuitenkin valmiiksi Musiikkiteatteri Tempon porukalla, tosin minun itse toimiessa teknikkona ja erikoistehostemiehenä sekä editorina; näin ollen laatu ei ole aivan korkeinta luokkaa. Mukava kokeilu silti, joka saanee joskus jatkoa!

Tavoitteenani on julkaista runoja, tarinoita ja pohdintoja podcastin tapaan, mahdollisuuksien mukaan lähes kaikki tämä soroversumissa kieppuva sälä.

Pysy kuulolla!

Poimintoja Radio Pogostan kanavalta
Torakan Joulu, kuunnelma

Alkuperäiset tekstit: